ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Αφρατο... μοσχομυριζει μανταρινι... υπεροχο χρωμα... δοκιμαστε το!!!

4 αυγα
1 κουπα σπορελαιο
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα πολτο απο μανταρινια (μανταρινια κλιμεντινες πολτοποιημενα στο μουλτι)
Μια πρεζα αλατι
1 κουτ. γλυκου μπέικιν παουντερ
1/2 κουτ. γλυκου σοδα
500 γρ φαρινα
1/2 κουπα γαλα εβαπορε (οχι αραιωμενο με νερο-οπως ειναι)

Πλενουμε τα μανταρινια κ τα πολτοποιουμε στο μπλεντερ. Εγω εβαλα 4-5. Μετρηστε τον πολτο να ειναι μια κουπα.

Χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους.
Σε μιξερ χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι κ τα βαζουμε στη ακρη.
Μετα, χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη, προσθετουμε το σπορελαιο, το γαλα, τον πολτο κ τελος το αλευρι με τη σοδα κ το μπεικιν.
 
Οχι πολυ χτυπημα το αλευρι να μεινει αφρατο το κεικ μας. Τελος, προσθετουμε τα ασπραδια κ ανακατευουμε με μια κουταλα απαλα απο κατω προς τα πανω.

Λαδωνουμε μια φορμα του κεικ (η δικη μου αποσπωμενη 30αρα) κ ψηνουμε αντιστασεις για 1 ωρα στους 170 στη μεσσαια σχαρα του φουρνου.

 Μολις κρυωσει αν θελουμε βαζουμε λιγη αχνη...
  1. Εγώ πήρα το χυμό ενός μανταρινιου και έριξα ένα φλυτζάνι άχνη και μόλις κρύωσε το κέϊκ το γλάσαρα μ'ένα πινέλο 😊😊😊...






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός