Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός



Της Χρύσως Λέφου
Υλικά:
3 φλυντζανια σιμιγδάλι χοντρό
1 κουταλάκι κανέλα
1 βανίλια
2 κουταλακια μπεικιν παουτερ
1 φλυντζανι αμυγδαλα χοντροαλεσμένα η καρυδιά
4 αυγά
1 φλυντζανι ζάχαρη
1 φλυντζανι ηλιανθελαιο
Λίγο κονιάκ ή ροδόσταμα
1 φλυντζανι γάλα

Για το σιρόπι:
1 1/2 φλυντζανι ζάχαρη
2 1/2 φλυντζανια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το βράζουμε για 8' και το αφήνουμε να κρυώσει

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι ,κανέλα αμύγδαλα, βανίλια , μπεικιν παουτερ.

Στο μίξερ κτυπαμε τά αυγά πολύ καλά προσθέτουμε την ζάχαρη και το λάδι μας, λίγο κονιάκ και τέλος το μισό μείγμα σιμιγδάλι το γάλα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο σιμιγδάλι.
Το βάζουμε σε ένα pyrex χωρίς να το λαδωσουμε και το ψήνουμε στους 170' για 45' .





 


Μόλις το βγάλουμε ζεστό το κόβουμε με το μαχαίρι και του περιχυνουμε το κρύο σιρόπι μας στις ακριες πρώτα και μετά στο μέση .
Το πασπαλίζουμαι με αμυγδαλοψιχα .
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ