βασιλόπιτα αμυγδάλου

 
υλικά
1 φλ.  βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
1 φλ. ελληνικού καφέ ξύσμα από μανταρίνι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλ. τσαγιού χυμός από φρέσκο μανταρίνι
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
5 φλ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένη
1 φλ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη



Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι ν’ ασπρίσει και να κρεμώσει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό του μανταρινιού. Αυτό το κάνουμε πάνω από τον κάδο γιατί ο χυμός φουσκώνει και χύνεται έξω. Στη συνέχεια τον προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος  και το αλεύρι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα όλη τη βασιλόπιτα στο τέλος). Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C, για 45΄.
3. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα, ξεφορμάρουμε και βάζουμε την επικάλυψη της κρέμας & μετα σχεδιάζουμε το έτος και διακοσμούμε.



 
Επικάλυψη λευκής σοκολάτας
300 γρ κουβερτούρα λευκή
1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος


Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα. Όταν γίνει μια ομοιόμορφη λεία κρέμα την κατεβάζουμε απο την φωτιά. Στρώνουμε πρώτα την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας  στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της πίτας και στην συνέχεια διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα αραιωμενη με λίγη κρέμα γάλακτος και σχεδιάζουμε το έτος
ή
Επικάλυψη κρέμα βουτύρου με ανθόνερο
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 κουταλάκι ανθόνερο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/4 της κούπας γάλα


Με το μίξερ στην μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με το ανθόνερο μέχρι να γίνουν κρέμα. Σταδιακά ρίχνουμε την άχνη και το γάλα, μέχρι να γίνει λεία κρέμα που να δουλεύετε εύκολα
Από αυτή την κρέμα παίρνουμε το 1/3 και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλάκια κακάο, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί κι έτσι έχουμε μια σκούρα κρέμα για να γράψουμε το έτος πάνω στην πίτα μας, με την βοήθεια του κορνέ.


Στρώνουμε πρώτα την επικάλυψη της λευκής κρέμας  στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της πίτας και στην συνέχεια διακοσμούμε με την σοκολατένια κρέμα βουτύρου και σχεδιάζουμε το έτος .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ