ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ {ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ}
.

Υλικάγια την άσπρη κρέμα
500 ml. γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. λευκή σοκολάτα
για την κρέμα σοκολάτας
700 ml.γάλα
6-7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
κρουασανάκια με γέμιση της αρεσκείας μας
τριμμένη σοκολάτα λευκή

4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. λευκή σοκολάτα
για την κρέμα σοκολάτας
700 ml.γάλα
6-7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
κρουασανάκια με γέμιση της αρεσκείας μας
τριμμένη σοκολάτα λευκή
ή κουβερτούρα για το στόλισμα
ή ό,τι άλλο μας αρέσειΕκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε στην άκρη μια κούπα,με τη ζάχαρη .
Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Αδειάζουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα τη λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να εσωματωθεί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.Βάζουμε 1-2 κουταλιές από την κρέμα σε 6 μεγάλα ή 8 μικρότερα ποτήρια.Κόβουμε τα κρουασανάκι στη μέση και βάζουμε 4-5 κομμάτια στην κάθε μερίδα.
ή ό,τι άλλο μας αρέσειΕκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε στην άκρη μια κούπα,με τη ζάχαρη .
Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Αδειάζουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα τη λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να εσωματωθεί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.Βάζουμε 1-2 κουταλιές από την κρέμα σε 6 μεγάλα ή 8 μικρότερα ποτήρια.Κόβουμε τα κρουασανάκι στη μέση και βάζουμε 4-5 κομμάτια στην κάθε μερίδα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε και πάλι
στην άκρη μία κούπα,με τη ζάχαρη και το κακάο.Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο
ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε την σοκολατένια κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε και πάλι
στην άκρη μία κούπα,με τη ζάχαρη και το κακάο.Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο
ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε την σοκολατένια κρέμα