ΜΠΑΤΖΙΝΑ 'η ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ [Καρδίτσα]
ΥΛΙΚΑ
κολυκύθι τριμμένο
259 γρ τυρί φέτα
250 γρ μυζύθρα
1/2 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
νερό ή και γάλα
αλατι, ζάχαρη
αλέυρι για όλες τις χρήσεις
ΓΑΣΤΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΠανιάζουμε καλα το κολοκύθι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό η το γάλα .Ριχνουμε την μυζυθρα και προσπαθουμε να την διαλυσουμε, να γινει ενα με το γαλα.
Στην πορεία προσθέτουμε λίγη ζάχαρη .Τρίβουμε την μισή φέτα.
Προσθέτουμε το αλέυρι όσπου να πετύχουμε ενα πηχτό χυλό.
Βουτυρώνουμε πολύ καλα το ταψί και ρίχνουμε τον χυλό μας [ κουρκούτι].
Απο πανω τρίβουμε το υπόλοιπο τυρί. Προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και ψήνουμε στους 200 βαθμους εως ότου η πίτα μας ροδοκοκκινησει.
Εδω στην θεσσαλία τις πίτες γενικός τις ψήναν στην γαστρα.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ