Πανεύκολη κρέμα μόκα στο ποτήρι
Υλικά:1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ + 1 oreo
3 κ.σ. στιγμιαίος καφές
250 γρ. φυτική σαντιγύ
300 γρ ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Βάζω το ερμόλ στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Χτυπάω στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει. Λιώνω σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτω το ζαχαρούχο και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτω ανακατεύοντας τον καφέ. Στην συνέχεια προσθέτω λίγο λίγο το χτυπημένο ερμόλ, ανακατεύοντας καλά.
Η κρεμούλα μας είναι έτοιμη. Τρίβω στο μούλτι τα πτι μπερ με τα οreo, .
Συναρμολογώ σε ατομικά μπολ-ποτήρια, μια στρώση μπισκότο, μια στρώση κρέμα, μια στρώση μπισκότο, άλλη μια στρώση κρέμα.
Το αφήνω στο ψυγείο για να δέσει καλά (θέλει σίγουρα 3 ώρες).
Διακοσμώ με τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μπισκότο.
