ΜΠΟΥΛΑΡ ή ΚΑΝΕΛΟΨΩΜΑΚΙΑ

ΜΠΟΥΛΑΡ ή ΚΑΝΕΛΟΨΩΜΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 αυγα
1κ.γ αλατι
500 γρ γαλα
200 γρ ζαχαρη
250 γρ βουτυρο
2 κγ μπεκιν παουντερ
2 κγ βανιλια
125 γρ μαγια
1 κιλο αλευρι +

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με 100 ml γάλα . 
Προσθέτουμε την βανίλια την μαγιά και το μπεκιν παουντερ, προσέχουμε να ειναι χλιαρό για να μην χαλάσει η μαγιά.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη , τα προσθέτουμεστο μείγμα μαζί με το υπόλοιπο γάλα.
Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλευρι εως ότου πετύχουμε μια ευπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε το ζυμάρι μα ςνα φουσκώσει.
Το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια.
Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμμο , το βουτυρώνουμε ελαφρά και το πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελοζάχαρη.
Το διπλώνουμε και το κόβουμε σε λουρίδες.
Πιάνουμε τις 2 ακρες τους και τις στρίβουμε προς αντίθετη φορά.Τα δένουμε ελαφρύ κόμπο.
Τα τοποθετούμε  σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μετριο φούρνο για 15 - 20 λεπτά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ