ΠΙΛΑΦΙ

1/2 κιλό ρύζι κίτρινο
1/3 κουτί βιτάμ
3 ξερά κρέμμυδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
αλάτι 
πιπέρι
4 κούπες νερό
1 φλ. τσ. αρακά [προαιρετικά]

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο.

Αλέθουμε το κρεμμύδι

 και το καρότο
Έπειτα τα τσιγαρίζουμε σε μετρια φωτιά.

 Προσθέτουμε τον αρακά [προαιρετικά]

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι


Στην συνέχεια βάζουμε και το ρύζι το οποίο πιο πριν εχουμε πλύνει.


Προσθέτουμε 4 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει. Προσέχουμε να μην μας  σωθεί τοπ νερό . Στην περίπτωση αυτή προσθέτουμε λίγο νερακί


   
Να και η προταση μου . Εγώ το συνόδεψα με ψητό κοτόπουλο στα κάρβουνα
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ