ΠΙΛΑΦΙ
1/2 κιλό ρύζι κίτρινο
1/3 κουτί βιτάμ
3 ξερά κρέμμυδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
4 κούπες νερό
1 φλ. τσ. αρακά [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο.Αλέθουμε το κρεμμύδι
και το καρότο
Έπειτα τα τσιγαρίζουμε σε μετρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον αρακά [προαιρετικά]
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι
Στην συνέχεια βάζουμε και το ρύζι το οποίο πιο πριν εχουμε πλύνει.

Προσθέτουμε 4 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει. Προσέχουμε να μην μας σωθεί τοπ νερό . Στην περίπτωση αυτή προσθέτουμε λίγο νερακί
Να και η προταση μου . Εγώ το συνόδεψα με ψητό κοτόπουλο στα κάρβουνα
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ