Τα μελομακάρονα του Άκη

  • Υλικά - μείγμα 1
  • 400 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γραμμάρια Σπορέλαιο
  • 180 γραμμάρια Ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια Ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουτάλι γλυκού γαρύφαλλο
  • 2-3 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτάλι γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτάλι γλυκού σόδα
  • 2 Πορτοκάλια ξύσμα
  • Υλικά - μείγμα 2
  • 1000 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 
  • Υλικά για σιρόπι
  • 500 γραμμάρια Νερό
  • 800 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμμάρια Μέλι
  • 3 στικ κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 Πορτοκάλι 
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει, μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν. Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε καρύδια.
    Προσοχή, η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα ξεράσει το λάδι και δεν θα είναι τραγανά ύστερα Το πορτοκάλι για το σιρόπι είναι ένα ολόκληρο σε δυο κομμάτια κομμένο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ