Cupcakes με ινδοκάρυδο και αποξηραμένα κερασάκια
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
250 ml γάλα
250 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, ολικής άλεσης, ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. αλάτι
50 γρ. αποξηραμένο ινδοκάρυδο
100 γρ. αποξηραμένα κεράσια
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε χαρτάκια σε μια φόρμα για cupcakes με 12 θέσεις.
Βάζουμε το γάλα με τη σοκολάτα σε σιγανή φωτιά έως ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Μετά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ,
αναμιγνύουμε τα δύο άλευρα (ολικής και άσπρο), το μπέικιν, το αλάτι, το
ινδοκάρυδο και τα αποξηραμένα κεράσια.
Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, έως ότου γίνουν κρέμα.
Με το μίξερ στη χαμηλή
ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, περίπου ή μέχρι να έχουμε ένα
ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θέσεις της φόρμας, γεμίζοντας τα χαρτάκια κατά τα 2/3 τους.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν, να γίνουν αφράτα αλλά και μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν να τα στολίσουμε με λευκό γλάσο ganache
