Γκανάς [ganache] λευκής σοκολάτας


150 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1/2 κ.γλ. αλάτι 1 σταγόνα μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής υγρό
 εκτελεση
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσουν.
Ύστερα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη και το αλάτι έως ότου γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα σοκολάτας-κρέμας, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε μέχρις ότου έχουμε  ένα μείγμα αφράτο αλλά ημίρευστο.
Βάζουμε στο ψυγείο για λίγο έως ότου το μείγμα μας σφίξει και μπορέσει να βγαίνει με κορνέ ζαχαροπλαστικής, διατηρώντας το σχέδιο που του δίνουμε.
Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, το ανακατεύουμε λίγο και το βάζουμε στο κορνέ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ