ΚΕΙΚ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ
1,5 ποτήρι λάδι
1,5 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1,5 ποτήρι ζάχαρη
3 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ σόδα
1 κγ κανέλα
1 κγ γαρύφαλο
1/2 κούπα καρύδια [ προαιρετικά
1 σακουλάκι σταφίδες  [ αλεσμένες]
650 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι για το πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέυετε το αλέυρι με την σόδα και τα βάζετε σε μια λεκάνη.
Στο μπόλ του μίξερ βάζετε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το λάδι, την ζάχαρη το κονιάκ, κανέλα και γαρύφαλλο, και τα χτυπάμε για 5'.
Στην συνέχεια λίγο λίγο προσθέτετε το αλέυρι ανακατέυοντας εως οτου γινει ενας πυχτός χυλος.
Λαδώνετε ενα ταψάκι και αδειάζετε το μείγμα εκεί.
Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 180 ° C για 45' στον αέρα.


μικρα μυστικα: 
μπορείτε να βάλετε τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ στο μπλειντερ και να τις αλέσετε δίνει πιο ωραίο αποτέλεσμα, εγω πάντος αυτο κανω!!!!!!!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ