ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Υλικά  
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
 
4 ποτήρια  νερό  
1κ.σούπας κανέλα  
ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 κούπα 
καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Σε ένα τηγάνι βάζουμε σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με το λάδι να καβουρντιστεί. 
Μόλις ροδίσει το μείγμα ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τα καρύδια ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.  
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά. 
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι,   
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.  
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5 λεπτά  έως ότου πήξει ο χαλβάς,
Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα. 
Ξεφορμάρουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
 .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ