ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ




ΥΛΙΚΑ
  • 2 ΠΑΚΕΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ
  • 1 ΕΡΜΟΛ
  • 1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
  • 125 γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
  • 1 ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
  • 1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΩΣ
ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ
  • 2 κ.σ.. ΚΑΚΑΟ
  • 3 κ.σ.ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΜΟΛ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΥ. ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ.
  2. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 1/2 ΤΗΣ ΣΑΝΤΙΓΥ.
  3. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ 1/2 ΤΗΣ ΣΑΝΤΙΓΥ.                         
  4. ΒΟΥΤΑΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΣΗ ΣΤΟ ΤΑΠΕΡ ΜΑΣ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ , ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ.
  1. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ. 
 





Για το παντεσπάνι:

   4 αυγά
   1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
   2 κούπες φαρίνα κόκκινη
   ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
   1/2 φλιτζ.τσ. γάλα


 


Για το σιρόπι:
   1 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο
   1 κουτ.σ. ουίσκι
Εκτέλεση:
   Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε καλά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το χυμό, το γάλα και τέλος τη φαρίνα κοσκινισμένη μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί ή ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε απ' το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
   Ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι και εμποτίζουμε τα παντεσπάνι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ