Τραγανά ρολά με μαρμελάδα ή μερέντα
ΥΛΙΚΑ:
10 φέτες σταρένου ψωμιού
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
110 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο που έχουμε λιώσει και σε ένα δεύτερο μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Πατάμε με τον πλάστη καλα τις φέτες του τόστ ώστε να λεπτύνουν πάρα πολύ .Αφαιρούμε την κόρα από κάθε φέτα ψωμιού.
Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με 2 κ.σ. μαρμελάδα μήλο.

Τυλίγουμε τη φέτα του ψωμιού σε ρολό.

Βουτάμε το ρολό στο βούτυρο και το πουδράρουμε στο μείγμα της κανέλας με τη ζάχαρη.

Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
ή
ΥΛΙΚΑ
ψωμί για τοστ ( 8 φέτες)
15 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
45 ml. γάλα
2 αυγά
8 κ.σ. nutella ή τυρί κρέμα
εκτελεση:
Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού.
Βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού 1-2 κ.γ. νουτέλα ή τυρί κρέμα. Αλείφουμε καλά τη φέτα του ψωμιού. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε φράουλες ή μπανάνα στο εσωτερικό. Τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπόλ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.
Στο μεταξύ παίρνουμε ένα ρολό ψωμιού και το βουτάμε στο μείγμα του αυγού. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο τηγάνι με το καυτό βούτυρο και το τηγανίζουμε απ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε το ρολό από το τηγάνι και το βυθίζουμε κατευθείαν στο μπολ με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ρολά.
Χρησιμοποιείς για το γέμισμα υλικά σε όσους συνδυασμούς θες…τυρί κρέμα με καραμέλα γάλακτος, φυστικοβούτυρο με σταφίδες, τυρί κρέμα με μαρμελάδα, τυρί κρέμα με κανέλα, σοκολάτα στρατσιατέλα μόνη ή με κάποιο από τα υπόλοιπα υλικά…δεν υπάρχουν οδηγίες. Μόνο το δικό σου γευστικό γούστο

