ΠΑΣΤΑ ΤΕΜΠΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ:
1 γάλα εβεπορέ 
1,2ποτήρι  νερό 
1,5 κουτι πτι-μπερ 
5 κ.σ. κορν φλάουρ
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ μαργαρίνη
1 κουβερτούρα
1 ερμόλ [μόρφατ]
1 ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ!
  1. Ζεστένουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το 1 ποτήρι νερό μαζί με την κουβερτούρα και ανακατέυουμε εως ότου λιώσει η σοκολάτα .
    


2-Στο μισό ποτήρι νερό που κρατήσαμε  διαλύσουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.                       
 
Αφού βράσει και πίξει το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη  να λιώσει και ανακατέυουμε με το μείγμα. 
 Τέλος σπάμε και τα μπισκότα  στα τέσσερα.
 Ρίχνουμε το μείγμα στο μπόλ με τα μπισκότα  και ανακατέυουμε.

Στρώνουμε την κρέμα στο πυρέξ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη επόμενη στρώση.

Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο στο μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαντιγύ.
Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνουμε  τη σαντιγύ μας από πάνω , και πασπαλίζουμε το γλυκό μας με νυφάδες σοκολάτας.
 Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να γίνει πιο συμπαγές.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ