ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ


 
     ΥΛΙΚΑ:
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι (1 ελαιόλαδο και  1 σπορέλαιο)
  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα ανθρακούχα (μπορούμε να αντικαταστήσουμε με φυσικό χυμό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνω όλα τα υλικά μαζί με τελευταίο το αλεύρι από το οποίο βάζω όσο χρειαστεί για να γίνει μία μαλακή ζύμη.


 
(Πριν ρίξω την πορτοκαλάδα έχω ανακατέψει μέσα στην πορτοκαλάδα τη σόδα. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφρίζει αμέσως!)
 
Πλάθω τα κουλουράκια και τα τυλίγω στο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 15 περίπου λεπτά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ