ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά για παντεσπάνι
8 αυγά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 κουτ. σούπας κακάο

 Τα υλικά είναι για ένα ταψί στρογγυλό 35 εκ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνει αφράτο το μείγμα. 

Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο – λίγο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά να ομογενοποιηθεί το αλεύρι
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ψήνουμε στους 180 C (στον αέρα) για μισή ώρα περίπου. 
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να δούμε αν βγαίνει καθαρή.
  
Για το σιρόπι:
250 γρμ νερό
180 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. σ. σκόνη σοκολάτας, (προαιρετικά)

Για την μους φράουλα: 200 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή
160 γρμ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
80 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
20 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
3 γρμ. φύλλο ζελατίνας

 1. Βάζετε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μουσκέψει  

2. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα 30 γρμ. ζάχαρη άχνη, και την βανίλια, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.  
3. Καθαρίστε τις φράουλες, και κόψτε τις στη μέση. Βάλτε τις στο μπλέντερ και χοντροκόψτε τις. 4. Αδειάστε τις σε ένα κατσαρολάκι προσθέτοντας τα 30 γρμ. κρυσταλλικής ζάχαρης. Βάλτε τις στη φωτιά να πάρουν μία βράση για ένα λεπτό.  
5. Αποσύρετε από την φωτιά, και ρίξτε την τεμαχισμένη σοκολάτα, και την ζελατίνα, αφού την στραγγίστε καλά. Αφήστε ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα, και ανακατέψτε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Αφήστε να κρυώσει καλά.  
6. Προσθέστε τις σιγά-σιγά στην παχύρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.
 Για την επικάλυψη, ζελέ φράουλας:
80 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
120 γρμ. νερό
40 γρμ. ζάχαρη άχνη
20 γρμ. γλυκόζη
3 γρμ. φύλλο ζελατίνας

  1. Βάζετε σε κρύο νερό την ζελατίνα να μουσκέψει.  

2. Καθαρίστε, και πολτοποιείστε καλά τις φράουλες στο μπλέντερ.  
3. Βάλτε τις σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, και το νερό. Τοποθετήστε τις στη φωτιά να πάρουν μία βράση. Ξαφρίστε τις καλά, ρίξτε τη γλυκόζη και αποσύρετε από τη φωτιά. 
  4. Ρίξτε μέσα την ζελατίνα, αφού την στραγγίξετε καλά, και ανακατέψτε να λιώσει η ζελατίνα. 
Αφήστε να κρυώσει, και βάλτε την στη κατάψυξη για καμιά ώρα περίπου, έως ότου να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
  Εκτέλεση:
 Η σειρά εκτέλεσης γίνετε ως εξείς.  
α) Παντεσπάνι  
β) Μους φράουλα
γ) Σιρόπι  
δ)  παντεσπάνι  
ε) σαντιγύ 
 στ) Ζελέ φράουλας
ζ) Ολοκλήρωση

Συναρμολόγηση: 1. Σε μία φόρμα με τσέρκι  βάλτε το ένα κομμάτι παντεσπάνι, και με ένα πινέλο, βρέξτε το καλά με το σιρόπι.
 

 2. Στρώστε τη μους φράουλα, και βάλτε την στη κατάψυξη για 1 1/2 ώρα περίπου να παγώσει καλά.
 3. Αφού παγώσει η μους , τοποθετήστε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, και βρέξτε το καλά με το υπόλοιπο σιρόπι.  
  4. Αδειάστε, και στρώστε τη σαντιγύ σε λεία επιφάνεια. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες, ώστε να παγώσει καλά, και να στέκεται η μους. Ολοκλήρωση:  
1. Με την βοήθεια ενός μαχαιριού, αφαιρέστε το προσεχτικά το τσέρκι της φόρμας, . Τοποθετήστε την τούρτα σε ένα δίσκο.  
2. Ανακατέψτε ελαφρώς το ζελέ, και περιχύσετε το να απλώσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας. 

Αφήνουμε τα τρέξει ελάχιστα στα πλαϊνά. (δάκρυα)  
3. Διακοσμήστε την τούρτα με λίγο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας, (στραγγισμένο καλά από το σιρόπι του), και τοποθετήστε την στο ψυγείο να διατηρηθεί παγωμένη, και να σφίξει το ζελέ.

Σημείωση:  Το ζελέ παραμένει ελαφρώς ρευστό. Μην περιμένετε να πήξει όπως το κανονικό ζελέ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ