Μπατζίνα Καρδιτσιώτικη
Υλικά
4-5 μικρά κολοκυθάκια
1-1.200 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κούπα καλαμποκέλαιο
5 κούπες νερό
300-500 γρ τυρί
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
βούτυρο για το ταψί
εκτέλεση


Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα πανιάζουμε με λίγο αλάτι, έπειτα προσθέτουμε και την ζάχαρη και το χτυπημενο αυγό

Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και σιγά σιγά το αλέυρι.[ εδώ θέλει προσοχή γιατί αλέυρι με αλέυρι έχει διαφορά στο πως απορροφά τα υγρά]εως οτου πετύχουμε εναν πυχτό χυλό.
Κατόπιν τρίβουμε το μισό τυρί σε χοντρά κομματάκια μέσα στο μείγμα μας.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε τον χυλό μας μέσα.
Τον απλώνουμε καλά ωστε να είναι παντού στο ίδιο παχος για να ψυθεί ομοιόμορφα.

Ραντίζουμε παντού την μπάτζινα μας με το καλαμποκέλαιο και τρίβουμε απο επάνω το υπόλοιπο τυρί που κρατήσαμε.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° Κελσίου στον αέρα εως οτου η μπατζινα μας ροδοκοκκινίσει
τα υλικά παίζουν ανάλλογα πως την θέλετε.
μπορείτε να μειώσετε το τυρί ή να προσθέσετε και μυζύθρα που θα την κάνει πιο αφράτη την πίτα μας.
Ακόμη μπορείτε να μειώσετε το νερό και να προσθέσετε γάλα φρέσκο, γίνετε νοστιμ'οτατη!!

Συνοδέυετε τέλεια με φέτες τομάτας!!!!!