ΜΕΡΕΝΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ
Για την τούρτα μας:
1 δόση παντεσπάνι
2 κουτιά μόρφατ σαντιγύ (τα τενεκεδένια κουτάκια)
1 κιλό μερέντα
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
3 κσ κακάο
4-5 κσ ζάχαρη
Για την επικάλυψη:
3 κουβερτούρες
375 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί μόρφατ
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τις δύο σαντιγές μας για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.Στη συνέχεια μέσα στην σαντιγύ μας ρίχνουμε την μερέντα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε σε μια πιατέλα το παντεσπάνι μας και το βρέχουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει (εάν σας αρέσει προσθέστε και κάποιο λικέρ μεσα στο σιρόπι για περισσότερη γεύση).
Μετά παίρνουμε λίγη απο την μερέντα [με κομματάκια καραμελωμένου φουντουκιού ] και ριίχνουμε εδώ και εκεί για περισσότερη γέυση και ένα μέρος από την γέμιση και αρχίζουμε και "χτιζουμε"(παντεσπάνι γέμιση παντεσπάνι κτλ κτλ κρατώντας λίγη από την γέμιση για να επικαλύψουμε την τούρτα μας γύρω.
Αφού επικαλύψουμε την τούρτα με την μερεντοκρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει λίγο για καμιά ωρίτσα.
Όση ώρα είναι η τούρτα μας στο ψυγείο χτυπάμε την τελευταία μας μόρφατ μέχρι να αφρατέψει καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι επίσης λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώνουμε πάνω στην τούρτα μας και γύρω γύρω με την σαντυγούλα μας και πάνω από την σαντυγούλα μας απλώνουμε το γλάσσο που κάναμε και κατευθείαν ψυγείο να παγώσει.

