Μαρμελάδα δαμάσκηνο



Υλικά:
1 κιλό Δαμάσκηνα
1/2 φλυτζάνι νερόΝερό
1/2 κιλό Ζάχαρη
Χυμός 1/2 λεμονιού

1-2 κλαράκια δυόσμο
 Εκτέλεση:
   Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα ζυγίζουμε και υπολογίζουμε την ζάχαρη που θα χρειαστούμε
(να είναι η μισή ποσότητα του φρούτου).Τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό.
Βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φρούτα, ανακατεύοντας περιοδικά.
Λιώνουμε ελαφρά τα φρούτα  (με το ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι),
να μην γίνουν πολτός, γίνεται πολύ καλύτερη η μαρμελάδα
όταν υπάρχουν ορατά κομμάτια φρούτου.
Μόλις μαλακώσουν τα φρούτα προσθέτουμε την ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου,  μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
Προς το τέλος θέλει πολύ συχνό ανακάτεμα γιατί πιάνει εύκολα!
Προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι,αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτετε το δυόσμο.
Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα στα ζεστά αποστειρωμένα βάζα,
βιδώνουμε σφιχτά τα καπάκια και αφήνουμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Διατηρείται για αρκετό καιρό σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι
και, αφού ανοιχτεί, στο ψυγείο.
Δοκιμάστε την!



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ