ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

  Υλικά
1κιλό μικρά ακτινίδια καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από 2 λεμόνια
1-2 κούπες νερό
Εκτέλεση



Γεμίζουμε 1 σκεύος με νερό προσθέτοντας τον χυμό των 2 λεμονιών
Βάζουμε μέσα τα καθαρισμένα ακτινίδια και τα αφήνουμε 3 
ώρες να σφίξουν
Σουρώνουμε τα ακτινίδια και με ένα καλαμάκι απο σουβλάκι τρυπάμε την καρδιά του ακτινίδιου 2-3 φορές γιατί το εσωτερικό τους  είναι πολύ  σκληρό και δεν θα βράσει.
Τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε όλη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους.
Βράζουμε το γλυκό 10-20 λεπτά(εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα δέσει).

Προσέχουμε πολύ γιατί φουσκώνει.
Ξαφρίζουμε
Προς το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού
Μόλις δέσει το γλυκό μας αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε όλη νύχτα , να ενωθούν οι γέυσεις.
 
Η ζάχαρη να εισχωρήσει στην καρδιά του ακτινίδιου , και το ακτινίδιο να βγάλει τα υγρά του.
   Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο για έντονο χρώμα στο γλύκο.
 Βάζουμε σε ένα ποτήρι λίγο απο το σιρόπι του γλυκού και προσθέτουμε 4 σταγόνες μπλέ χρώμα και μετα ρίχνουμε 
1 -2σταγόνα κίτρινο  ελέγχοντας πόσο πρασινο θέλουμε να βγεί
Την άλλη ημέρα ελέγχουμε το σιρόπι μας και αν χρειαστεί το ξαναβράζουμε
Αποθηκεύουμε σε καθαρά
αποστειρωμένα βαζάκια
Καλή επιτυχία!
Προσοχή,δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από την κατσαρόλα γιατί φουσκώνει πολυ!
Τα ακτινίδια δεν πρέπει να είναι αγουρα,(γιατί το εσωτερικό τους θα είναι πολύ σκληρό  και δεν θα τρώγεται)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ