πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 μπέικιν
2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 ξύσμα πορτοκάλι
Σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νισεστέ, το μπέικιν,
το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου.
Μετά ζαρώνουμε με το χέρι τα φύλλα κρούστας σαν βεντάλια απαλά και τα βάζουμε με την σείρα στο ταψί.Πασπαλίζουμε το μείγμα απο επάνω και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο και μετα το βγάζουμε και την ψηνουμε εωςοτου ροδοκοκκινίσει.
Βγάζουμε απο το φούρνο το γλυκό να κρυώσει λίγο και παράλληλα
βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (ελέγχουμε με το κουτάλι αν έχει "δέσει"
γιατί ίσως χρειαστεί λίγα λεπτα ακόμη βρασμού).
