Λικέρ ακτινίδιο
(για λικέρ 1.750 ml)
9 ώριμα ακτινίδια ( καθαρισμένα και κομμένα σε
φέτες )
1 λίτρo τσίπουρο (χωρίς έντονη μυρωδιά με
ουδέτερη γεύση)
500 γρ. ζάχαρη
480 ml νερό
20 ml χυµός λεµονιού (έχει το
φυσικό συντηρητικό κιτρικό οξύ)
Εκτέλεση
Tοποθετήστε τις φέτες τα ακτινίδια και το ρακί σε ένα μεγάλο βάζο (ή δυο μικρότερα που
κλείνουν με καπάκι) και φυλάξτε το σε
σκοτεινό ντουλάπι για περίπου 4 εβδομάδες .
Για
όσους έχουν υπομονή θα πρότεινα να περιμένουμε συνολικά 8 εβδομάδες, τα αρώματα
και η απώλεια της γεύσης του οινοπνεύματος θα αποζημιώσουν την υπομονή σας). Σουρώνουµε το µείγµα .
Αν θέλουμε μπορούμε αργότερα με τις φέτες να φτιάξουμε ένα υπέροχο κέικ αφού αλέσουμε τα ακτινίδια στο μπλέντερ.
Ετοιµάζουµε ένα σιρόπι µε τη ζάχαρη, το νερό και
τον χυµό, βράζοντας τόσο όσο να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουµε να κρυώσει και το ρίχνουµε στο ποτό.
Το διατηρούµε στην άκρη τουλάχιστον μια εβδομάδα ή και περισσότερο να «ωριμάσει» το λικέρ μας.
Το σουρώνομε προσεκτικά με χάρτινα φίλτρα του καφέ.
Τέλος το µοιράζουµε σε γυάλινα µπουκάλια.
Τα φυλάµε ατο ψυγείο.
Σημειώση: Το χρώμα του λικέρ αν έχουμε υπομονή θα βγει ανοιχτό κίτρινο. Το έντονο πράσινο χρώμα που βλέπουμε στα λικέρ ακτινίδιο που υπάρχουν στην αγορά οφείλεται στην ανάμειξη έντονου πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστκής ή άλλων τεχνητών χρωμάτων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων.