Φλογέρες καρύδας (νηστίσιμες)

 

ΥΛΙΚΑ
•    1/2 κιλό φύλλο κρούστας
για τη γέμιση
•    500 γρ. ινδοκάρυδο
•    1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
•    1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
•    ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•    1 ποτήρι ζάχαρη
•    2 βανίλιες


για το σιρόπι
•    1 κιλό ζάχαρη
•    2 1/2 ποτήρια νερό
•    1 κουταλιά γλυκόζη
•    1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις φλογέρες μας.

 

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

 Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα 3 ,  
 

Λαδώνουμε το μισό φύλλο και στην άκρη βάζουμε λίγη από τη γέμιση.
 

 Τυλίγουμε το φύλλο με τη γέμιση σιγά σιγά διπλώνοντας κάθε φορά τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να προστατέψουμε τη γέμιση μας. 
 

 

 Προσοχή όμως! 
Δεν τυλίγουμε σφιχτά τη φλογέρα γιατί υπάρχει περίπτωση να σπάσει το φύλλο κατά την διάρκεια του ψησίματος και να χυθεί η γέμιση της έξω από την φλογέρα. 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τυλίξουμε όλα τα φύλλα μας.
Αφού γεμίσουμε το ταψί με τις φλογέρες μας, λαδώνουμε την επιφάνεια κάθε μίας με λίγο καλαμποκέλαιο.
Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη, αφού τις καλύψουμε με μεμβράνη.
Ψήνω στους 180 C μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 25-30 λεπτά)

  Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και στρίβουμε μισό λεμόνι.
Βράζουμε καλά το σορόπι ώστε να δέσει σωστά (για περίπου 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει)

 
Μόλις βγάλουμε τις φλογέρες από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι. 

Καυτό σιρόπι – καυτό γλυκό είναι το βασικό μυστικό συστατικό για φύλλο τραγανό. 
 
Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα για αν απορροφάει τους υδρατμούς του γλυκού και το αφήνουμε για 6 ώρες τουλάχιστον ώστε να απορροφήσει όσο σιρόπι χρειάζεται..
Τις πασπαλίζουμε από πάνω καρύδα και τις απολαμβάνουμε με την ψυχή μας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ