ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ


Υλικά
1,5 λίτρο κρασί κόκκινο η ροζέ
750 γρ ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
20-25  φύλλα αρμπαρόριζας
2 ξυλάκια κανέλα
5-6 καρφάκια γαρίφαλο
Εκτέλεση
 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο απο το κρασί μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μόλις λειώσει η ζάχαρη  το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα αρμπαρόριζας, τη κανέλα και τα γαρίφαλα.
Το αφήνουμε να κρυώσει,  το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο η μπουκάλι με μεγάλο στόμιο, μαζί με τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα μπαχαρικά και το φυλάμε  σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 μέρες. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Ανακινούμε κατά διαστήματα και μετά το πέρας του χρόνου το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια.
 
 
  
Μπορούμε αντί για κρασί να χρησιμοποιήσουμε βότκα, η ρακί τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. 
Σε αυτή τη περίπτωση θα αυξήσουμε τη ποσότητα της ζάχαρης και ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ μας.
Επίσης μπορούμε να βράσουμε το κρασί με τα μπαχαρικά, η να μην το βράσουμε καθόλου, να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και κατά διαστήματα να το ανακινούμε για να λιώσει η ζάχαρη.
 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ