χριστουγεννιατικα μπισκοτα



Για 100  μπισκότα περίπου (4 μεγάλα ταψιά κουζίνας)

250 γραμμάρια βούτυρο (1 κούπα και 1/8 περίπου)
250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη (1 1/8 κούπας περίπου)
75 γραμμάρια λευκή ζάχαρη (5 κουταλιές των 15 ml)
1 αυγό
λίγο αλάτι
2 κουταλιές γάλα
500 γραμμάρια αλεύρι (4 κούπες ακριβώς)
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλο τριμμένο
μισό μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

Για το γλάσο:
1 ασπράδι αυγού
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (1 1/4 κούπας)
χρώμα ζαχαροπλαστικής ή λικέρ

Για το γαρνίρισμα: 

Πολύχρωμη τρούφα, κόκκινη τρούφα, κόκκινη ζάχαρη κτλ.

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό και το γάλα. Προσθέτουμε όλα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στο μίξερ, να γίνει ομοιογενής ζύμη.

 

 

  2. Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους 0,3 εκ. και κόβουμε με κουπ-πατ διάφορα σχέδια χριστουγεννιάτικα.




3. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει 
αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 ο C για 20-25΄ (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς γύρω-γύρω).
 4. Ετοιμάζουμε το γλάσο: 
Χτυπάμε το ασπράδι, προσθέτουμε την άχνη και αν θέλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής ή λικέρ τσέρι για κόκκινο, μέντα για πράσινο κτλ.
 5. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα αλείφουμε με το γλάσο χρησιμοποιώντας πινέλο και πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα, κόκκινη τρούφα, κόκκινη ζάχαρη κτλ.


 




6. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο και τοποθετούμε σε μπισκοτιέρα (κρατάνε 1 χρόνο)
 Σημ.: Η μαύρη ζάχαρη κάνει τα μπισκότα μας πιο τραγανά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ