Νηστίσιμo γλυκό σταφιδόψωμo [ κεηκ]
Υλικά
150 γρ. σταφίδες
150 ml λάδι σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 ml χυμό πορτοκάλι (φρέσκο ή συσκευασμένο)
2 βανίλιες
1 κ. σούπας baking powder
½ κ. σούπας κανέλα½ κ. σούπας γαρύφαλλο τριμμένοΖάχαρη άχνη για το πασπάλισμαΕκτέλεση
Εκτέλεση :
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το χυμό, τις βανίλιες, τη κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μίγμα.
Ανακατεύουμε καλά και το μοιράζουμε σε αντικολλητική φορμά ή φορμάκια σε περίπτωση που θέλουμε να τα κάνουμε ατομικά.
Θα πρέπει να προσέξουμε να μην υπερβεί τη μέση της φόρμας γιατί κατά το ψήσιμο θα διπλασιαστούν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με Ζάχαρη άχνη.

Σημ...:Τα μικρά σταφιδόψωμα μπορούμε να τα συσκευάσουμε και να τα προσφέρουμε .
Προαιρετικά μπορούμε πριν βάλουμε το μίγμα στα φορμάκια να βάλουμε έτοιμα χάρτινα φορμάκια για γλυκά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Cγια 15-20 λεπτά.
