Μπλάκ Φόρεστ [ Black Forest ]



ΥΛΙΚΑ:
για το παντεσπάνι:
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτάνι αλεύρι μαλακό + 1/4 κγ baking powder
ή
1 φλυτζάνι φαρίνα
2 κσ κακάο
4 αυβγά

Για το σιρόπι
1/2 φλ τσ νερό
1/2 φλ τσ ζάχαρη
1/2 φλ τσ κονιάκ
Για την γέμιση
700 γρ κρέμα γαλακτος
3 κσ αχνη
400 γρ βύσσινο γλυκό
2 κσ μαρμελάδα βύσσινο
1/2 φλ κονιάκ
250 γρ φλύδες κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ (ή με το μίξερ χειρός), χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν, πήξουν και αποκτήσουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα. 
  Μετά από 4-5 λεπτά, όταν το μείγμα έχει πια ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλέυρι-κακάο  και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών , διπλώνοντας απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα..
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. 
Αδείαζουμε το μείγμα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 oC για 25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα που πρέπει να είναι παρα πολύ κρύα μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε την άχνη..
Στήνουμε την τούρτα μας. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 κομμάτια.
 Στρώνουμε το πρώτο παντεσπάνι στο δίσκο μας και το σιροπιάζουμε
Αλείβουμε λίγη μαρμελάδα , πασπαλίζουμε με λίγο τρίμμα σοκολάτας προσθέτουμε εδω και εκεί λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο και βάζουμε την μισή σαντιγύ.

Καλύπτουμε με το δέυτερο παντεσπανί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία , σιρόπι, μαρμελάδα, ,σαντιγυ.



   Τελειώνουμε το γλυκό πασπαλίζοντας με καρούλια σοκολάτας και γλυκό βύσσινο.
Παγώνουμε το γλύκο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.
 μπολ του μίξερ (ή με το μίξερ χειρός), χτυπάμε τα αβγά έως ότου φουσκώσουν, πήξουν και αποκτήσουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Μετά από 4-5 λεπτά, όταν το μείγμα έχει πια ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

  


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ