Μιλφειγ Κωνσταντινίδης


150 γρ. ζάχαρη
1 λιτρο γάλα
4 κροκοί αυγών
100 γρ. αλεύρι
25 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 κουταλάκι βανίλια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
Υλικά για τη σαντιγύ:
1 λιτρο κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πακέτο σφολιάτα ή 2-3 πακέτα σφολιατίνια
λίγη ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα 7x10 πόντους, τα τρυπάμε από πάνω για να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το γαλα, λιγο πριν βρασει προσθέτουμε τη μισή ζαχαρη και ανακατευουμε.
Σε ένα μπολ ριχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και το αλεύρι.
Με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα που βράζει, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους κροκούς.
Στην συνεχεία, προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.
Αφήνουμε την κρεμά για 2 λεπτά να βράσει και την απομακρύνουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
Αφού κρυώσει η κρεμά, την ανακατεύουμε καλά και στην συνεχεία προσθέτουμε 500 γρ. χτυπημενη κρεμά γάλακτος.
Η κρεμά για την γέμιση είναι έτοιμη.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 λιτρο κρεμά γάλακτος και την αχνή ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τη Σαντιγύ.
Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας στην μέση.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κάτω μέρος από 6 κομμάτια σφολιάτας, γεμίζουμε ομοιόμορφα με την κρεμά για τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος των κομματιών σφολιάτας.
Αν μας έχει περισέψει κρέμα δεν την πετάμε την βαζουμε πανω απτην τελευταία στρώση της σφολιάτας.
Καλύπτουμε από πάνω και γύρω γύρω με τη σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.
Στη συνεχεία προσθέτουμε τρίμματα σφολιάτας από πάνω.
Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας στην μέση.

Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος των κομματιών σφολιάτας.
Αν μας έχει περισέψει κρέμα δεν την πετάμε την βαζουμε πανω απτην τελευταία στρώση της σφολιάτας.
Καλύπτουμε από πάνω και γύρω γύρω με τη σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.

Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


