ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
½ κιλό κιμά χοιρινό
10 φέτες μπέικον γαλοπούλας Ifantis
2 κρεμμύδια
1 σκελ. σκόρδο
3 καρότα
½ φλ. κόκκινο κρασί
3 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. βούτυρο Lurpak
150 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 30x40 εκ.
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
½ φλ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε
σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και το αφήνουμε να
λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μία πάστα
με το βούτυρο.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας, συνεχώς, μέχρι
να πάρει την υφή της μπεσαμέλ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μπεσαμέλ στον πουρέ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν τα δυο υλικά.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.


Σωτάρουμε
το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το μπέικον για 1 λεπτό και
προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, συνεχίζοντας το
σωτάρισμα μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, την ντομάτα κονκασέ, την απαλή μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει, για 35 περίπου λεπτά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
Απλώνουμε
σε στρώσεις τη μισή ποσότητα από τον πουρέ πατάτας με τη μπεσαμέλ.
Έπειτα βάζουμε τον κιμά με το μπέικον και από πάνω τον υπόλοιπο πουρέ
πατάτας με τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε την πατατόπιτα με το τριμμένο regato και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά.
Απο την εκπομπή Chef on Air με την Ελένη Ψυχούλη