Τούρτα μούς φράουλα
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
8 αυγά
1Κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(125 γραμμάρια)
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
¼ κγ αλάτι
1 κγ χυμό λεμονιού
Σiρόπι Φράουλας:
½ Κούπα Λιωμένες Φράουλες
½ Κούπα Ζάχαρη
1 κγ χυμό λεμονιού
Κρέμα Φράουλας:
250 γρ λευκή σοκολάτα
1/4 κούπα κρέμα γάλακτος(50 ml)
2 κσ άχνη ζάχαρη
1 ζελέ φράουλας
(350 ml) Κρέμα Γάλακτος (35%)
1 κούπα φράουλες σε κομματάκια
Για επικάλυψη:
1 Ζελέ φράουλας ή
200 γρ κρέμα γάλακτος + 2 κσ ζάχαρη άχνη
φράουλες ολόκληρες για την διακόσμηση
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, κατά προτίμηση από την
προηγούμενη ημέρα (σε ταψί 28 εκ. με τσέρκι).
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι και σε μικρό κατσαρολάκι ή τηγάνι προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουνε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο και το βρέχουμε με το σιρόπι.

Φτιάχνουμε το ζελέ (βλέπε συνταγή στο κουτί).
Σε μπαιν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το ¼ της κρέμας γάλακτος και τη ζάχαρη.

Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τις φράουλες και το μείγμα σοκολάτας και το μισο ζελέ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Σε πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και ξαναβάζουμε το στεφάνι από το ταψί. Προσθέτουμε την κρέμα και το δεύτερο παντεσπάνι καλύβουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα .
Γαρνίρουμε με τις φράουλες και το ξαναβάζουμε το ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε και υπόλοιπο ζελέ φράουλα και ξαναβάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Αφαιρούμε το στεφάνι .

Για το παντεσπάνι:
8 αυγά
1Κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(125 γραμμάρια)
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
¼ κγ αλάτι
1 κγ χυμό λεμονιού
Σiρόπι Φράουλας:
½ Κούπα Λιωμένες Φράουλες
½ Κούπα Ζάχαρη
1 κγ χυμό λεμονιού
Κρέμα Φράουλας:
250 γρ λευκή σοκολάτα
1/4 κούπα κρέμα γάλακτος(50 ml)
2 κσ άχνη ζάχαρη
1 ζελέ φράουλας
(350 ml) Κρέμα Γάλακτος (35%)
1 κούπα φράουλες σε κομματάκια
Για επικάλυψη:
1 Ζελέ φράουλας ή
200 γρ κρέμα γάλακτος + 2 κσ ζάχαρη άχνη
φράουλες ολόκληρες για την διακόσμηση
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, κατά προτίμηση από την
προηγούμενη ημέρα (σε ταψί 28 εκ. με τσέρκι).
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι και σε μικρό κατσαρολάκι ή τηγάνι προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουνε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο και το βρέχουμε με το σιρόπι.

Φτιάχνουμε το ζελέ (βλέπε συνταγή στο κουτί).
Σε μπαιν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το ¼ της κρέμας γάλακτος και τη ζάχαρη.

Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τις φράουλες και το μείγμα σοκολάτας και το μισο ζελέ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Σε πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και ξαναβάζουμε το στεφάνι από το ταψί. Προσθέτουμε την κρέμα και το δεύτερο παντεσπάνι καλύβουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα .
Γαρνίρουμε με τις φράουλες και το ξαναβάζουμε το ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε και υπόλοιπο ζελέ φράουλα και ξαναβάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Αφαιρούμε το στεφάνι .









