ΚΑΡΠΟΥΖΙ [ ζελε ..cupcakes ]

ΥΛΙΚΑ


  • Για το ζελέ καρπούζι
    750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
    115 γρ. νερό
    85 γρ. ζάχαρη
    15 γρ. χυμός λάιμ
    15 γρ. ζελατίνη
    Για το ζελέ καρπούζιΦτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και το κρυώνουμε.
    Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
    Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθουμε. Σουρώνουμε το μείγμα στο σινουά.
    Τοποθετούμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.
    Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και τον χυμό λάιμ, ομογενοποιούμε το μείγμα και το σουρώνουμε.
    Ρίχνουμε το ζελέ μέσα στην καρπουζόφλουδα.

    Όταν αρχίζει και πήζει το ζελέ ρίχνουμε λίγες σταγόνες σοκολάτας  για σποράκια του καρπουζιου. 
     
    Τα cupcakes είναι παντός καιρού. Εδώ τα ετοιμάζουμε έτσι ώστε να θυμίζουν καρπούζι. Έχουν τέλεια εμφάνιση και ακόμη πιο απίθανη γεύση

    Συστατικά


    Για το cupcake: 37γρ. βούτυρο
    50 γρ. γάλα
    1 βανίλια
    2 αυγά
    200 γρ. ζάχαρη
    200 γρ. αλεύρι
    Για τη βουτυρόκρεμα: 300γρ. βούτυρο
    1 βανίλια
    100 γρ. γάλα
    250 γρ. ζάχαρη άχνη
    Χρώμα ζαχαροπλαστικής! Κόκκινο και πράσινο
    1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

    Τρόπος μαγειρέματος


    1Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά. Πρόσθεσε και τη βανίλια. Συμπλήρωσε και το γάλα
    2Συνέχισε ρίχνοντας σιγά, σιγά το αλεύρι ώσπου να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Πρόσθεσε τώρα το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακάτεψε καλά να έχεις μια κόκκινη ζύμη.
    3Πάρε τη μισή ποσότητα σταγόνες σοκολάτας. Ρίξε σε ένα μπολ με λίγο αλεύρι και ανακίνησε να μισοκαλυφτούν. Έτσι δεν θα πάνε όλα τα σοκολατάκια στον πάτο του cupcake. Πρόσθεσε τις σταγόνες στη ζύμη και ανακάτεψε
    4Μοίρασε τη ζύμη σε φορμάκια cupcake στρωμένα με καραμελόχαρτα. Μπορείς να κάνεις μεγάλα ή και mini cupcake
    5Ψήσε στο φούρνο στους 170oC για 16 λεπτά – τα μικρά – και 23 λεπτά τα μεγαλύτερου μεγέθους
    6Στο μεταξύ φτιάξε τη βουτυρόκρεμα. Χτύπησε όλα τα υλικά στο μίξερ να γίνει μια αφράτη κρέμα. Χρωμάτισε με το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος πρόσθεσε λίγες σταγόνες σοκολάτας.
    7Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν πριν στολίσεις
    8Στόλισε με την βουτυρόκρεμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ