Μπισκότα καρπούζι με γλασο ( royal icing )



  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι καλής ποιότητας εκχύλισμα βανίλιας
  • λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε τα cookies

Βάλτε σε ένα μέτριο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε. Αφήστε το μπολ στην άκρη.
Χτυπήστε στο μίξερ (προτιμήστε το εξάρτημα σπάτουλα) το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο. Συνεχίστε το χτύπημα για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε γι άλλο ένα λεπτό περίπου.
Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη και αυτή να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Βγάλτε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και τοποθετήστε τη σε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Ζυμώστε για λίγο με τα χέρια σας.
Βάλτε τη ζύμη σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που να κλείνει καλά και αφήστε την στo ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Εάν θέλετε να επισπεύσετε τη διαδικασία ψύξης, τοποθετήστε τη σακούλα με τη ζύμη στην κατάψυξη για περίπου 20 με 30 λεπτά.
Όταν πλησιάζει η ώρα να βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο ή τον καταψύκτη, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C.
Όταν σταθεροποιηθεί η ζύμη που έχετε βάλει στο ψυγείο , βγάλτε τη μισή ποσότητα περίπου έξω και αφήστε την υπόλοιπη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να δουλέψετε με αυτήν.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Τα ξυλάκια που βλέπετε στη φωτογραφία είναι για να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε το πάχος των cookies.
 Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας επάνω από τη ζύμη. Αυτό θα σας βοηθήσει να απλώσετε τη ζύμη χωρίς να χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι. Το αλεύρι μπορεί να κάνει τη ζύμη πιο σκληρή και να δημιουργήσει ανωμαλίες στην επιφάνεια των μπισκότων. Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα κατά τη διακόσμηση τους.
Απλώστε τη ζύμη. Το πάχος της ζύμης θα πρέπει να είναι μικρότερο του ενός εκατοστού.
Κόψτε με μια κουπ πατ τη ζύμη σας.
οποθετήστε ολόκληρο το ταψί (με τα cookies) στο ψυγείο ή τον καταψύκτη για περίπου 3 με 5  λεπτά. Η ψύξη των cookies θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν τους σχήμα κατά το ψήσιμο. Ψήστε τα cookies για 8 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους. Όταν θα αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσό χρώμα, βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Μετά από ένα περίπου λεπτό, όταν θα έχουν κρυώσει αρκετά, βγάλτε προσεκτικά τα μπισκότα από το ταψί.
Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε περίπου 30 μικρά cookies (5εκ.) ή 16 μεγαλύτερα (8εκ.)
Αφού κρυώσουν τα cookies, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με frosting, royal icing ή ζαχαρόπαστα




Ασπράδια από 2 αυγά (τα οποία θα έχετε πλύνει καλά και πριν τα σπάσετε θα τα βουτήξετε για 10 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει)
600 gr κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη περίπου (η Louise προτείνει 900 gr ζάχαρης αλλά τονίζει πως πιθανώς δεν θα τη χρειαστείτε όλη. Εμείς, χρησιμοποιήσαμε 600 gr για δύο μέτρια αυγά για να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Όπως θα δείτε και στη συνέχεια, θα πρέπει να σταματήσετε να προσθέτετε ζάχαρη άχνη στο μείγμα όταν η κρέμα αποκτήσει την σωστή πυκνότητα).
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
 
 Ανακατέψτε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε λίγη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε με το μίξερ.
Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και να χτυπάτε με το μίξερ. Σταματήστε να προσθέτετε ζάχαρη (ακόμη και αν σας έχει περισσέψει αρκετή ζάχαρη άχνη) όταν το μείγμα  γίνει σαν μια πολύ παχιά κρέμα σαντιγί που «στέκεται»  

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το royal icing για την διακόσμηση μπισκότων, θα πρέπει να αραιώσετε το μείγμα με νερό: προσθέστε σταδιακά (σταγόνα-σταγόνα) το νερό και ανακατέψτε (με ένα κουτάλι) μέχρι η κρέμα να πάρει τη μορφή που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Το ανακάτεμα με το νερό μπορεί να δημιουργήσει φυσαλίδες στην κρέμα γιαυτό θα ήταν χρήσιμο να τη σκεπάσετε με μια μεμβράνη και να την αφήσετε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά. Έπειτα ανακατέψτε ξανά με το κουτάλι.

  • Αν θέλετε να δώσετε γυαλάδα στο royal icing προσθέστε 2-3 σταγόνες βρώσιμης γλυκερίνης στο μείγμα.
  • Για έξτρα άρωμα προσθέστε 1-2 βανίλιες στη ζάχαρη άχνη.
  • Αν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το μείγμα, σκεπάστε το καλά με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο (όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και για 3 ημέρες)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ