μους καρπουζι
Υλικά:
750 ml καρπούζι, πολτοποιημένο (περίπου 5 μεγάλες φέτες, καθαρισμένες, χωρίς τα κουκούτσια)
6 φύλλα ζελατίνας4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Αφήνουμε
τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με ένα ποτήρι από τον πολτό του καρπουζιού. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνα (που την έχουμε στύψει από το νερό) και την αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα έως ότου λιώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ομογενοποιούμε ανακατεύοντας τον υπόλοιπο πολτό με το γιαούρτι και το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (χτυπημένη ελαφρά σαν γιαούρτι) αναμειγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.μείγμα σε ατομικά μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα