μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (397 γραμ.)
225 γραμ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 Εκτέλεση:
 1) Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο στην μεγάλη ταχύτητα για να αφρατέψει.
2) Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
3) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.
4) Σταμάτάμε, μόλις ενσωματωθεί το μίγμα.
 5)...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ: Απο δω και πέρα κάνουμε τις παραλλαγές μας. Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη σε όσα μέρη θέλουμε και να προσθέσουμε: ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς, καραμελάκια σοκολάτας, τρούφα χρωματιστή, σταγόνες σοκολάτας, κακάο κ.λ.π.
6) Προθεραίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. 

 7) Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) ή τα ανοίγουμε σε φύλλο και με διάφορα κουπατ φτιαχνουμε τα σχεδιάκια μας και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
 
 8) Ψήνουμε για 20 λεπτά.
 

  Εγώ διακόσμησα τα μπισκότακια μου με ζαχαρόπαστα . Την έπλασα λιγο στα χέρια μου για να μαλακώσει και έπειτα με την βοήθεια του πλαστη την άνοιξα και άρχισα να την κόβω με τα κουπατ.
έβρεξα λίγο την μια άκρη της ζαχαρόπαστας ώστε να κολλήσει πάνω στο κάθε μπισκοτο
 







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ