Βιεννέζικη βασιλόπιττα
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο ( την κάνει πιο αρωματική)
4 αβγά
2 κουπες ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
3-4 βανίλιες
4 κ.σ. καρυδόψυχα τριμμένη
4 κ.σ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
4 κ.σ. κουβερτούρα τριμμένη
1/2 κουτί Κάντιτα (αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα) αλεσμένη
4 κ.σ. ινδική καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι (200γρ)
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα χυμό και απο τα δυο
500 γραμ αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα.

Αλέθετεε τα ξηροκάρπια μαζί με τα κόντιτα.
Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις τα ξηροκάρπια και ανακατεύεις.




ή σε φόρμα
