Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ στο φούρνο
1,5 κιλό μοσχάρι
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
λίγο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
κόκκινο πιπέρι γλυκό
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλο
λίγο ξερό βασιλικό
1 κιλό πατάτες
200 γρ. φέτα
λίγο γάλα
αλάτι
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε το μοσχάρι να μαλακώσει πολύ καλά αφού το έχουμε κόψει πρώτα σε μερίδες.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και ρίχνουμε το κρέας ίσα ίσα να σωταριστεί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας (αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες να τρίψουμε ακόμα καλύτερα) και τα μυρωδικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν διαλυθεί το μοσχαράκι δεν πειράζει).
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες και τις βράζουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, τις βρασμένες πατάτες, το γάλα και λίγο αλάτι (έχει η φέτα). Χτυπάμε με το μίξερ καλά τις πατάτες να γίνουν πουρές και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έιχαμε βράσει το κρέας για να γίνει πιο αφράτος.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε το κρέας με τις πιπεριές και λίγη σάλτσα και το κόβουμε σε κομμάτια για να το απλώσουμε καλά.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω απο το κρέας.
Δένετε λίγο την σάλτσας και την προσθέτετε στο πυρέξ.
Βάζουμε τον πουρέ πάνω από το κρέας και το σκεπάζουμε καλά να μην έχει κενά
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 250 για περίπου 15΄.


Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω πριν το βάλετε στο φούρνο.






