Πουρέκια με την αναρή [μυζήθρα]
8 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Για τη γέμιση:
1 κιλό αναρή ανάλατη
2 κ.γ. κανέλα
1/2 ή 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα με την προτίμηση)
1/2 φλιτζάνι ανθόνερο ή ροδόσταγμα
Ετοιμάζουμε το μίγμα:
"Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω αναρή ανάλατη. Προσθέτω την κανέλα, τη ζάχαρη και ροδόσταγμα (λίγο διότι όταν βάλεις πολύ πικρίζει).


Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά, λιώνουμε την αναρή με το πηρούνι."
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Ανοίγουμε φύλλο λεπτό.
Το κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε μέσα τη γέμιση.


Το διπλώνουμε και το κόβουμε με ένα ποτήρι.Εγώ χρησιμοποίησα κουπ πατ για τυροπιτάκια.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.