Κέικ μερέντας

Για το κέικ

250γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγα
1 1/2 κούπα γάλα
20γρ. μπεικιν πάουντερ
4 βανίλιες
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
400γρ. μερέντα

Για το γλάσο


300γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
250ml κρέμα γάλακτος
1 κ. σ μαργαρίνη
Χρωματιστή τρούφα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα

Χτυπάμε με το μίξερ την μαργαρίνη και την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και να ασπρίσουν τα υλικά
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά καθώς συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε το γάλα και το baking powder
Ρίχνουμε τις 3 βανίλιες και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μονο του.
Τελος ρίχνουμε την μερεντα και μια ακομα βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθει.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50´.
Μετα απο 50´ ανοίγουμε τον φούρνο και δοκιμάζουμε με ενα μαχαίρι αν ψήθηκε το κέικ μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Για το γλασο

Σε ενα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε με ενα σύρμα μέχρι να γινει το μείγμα λείο
.Κατεβαζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε και την κουταλιά μαργαρίνη. 
Ανακατεύουμε λιγο ακομα να ενωθούν καλα.Βάζουμε το κεικ σε μια σχαρα και περιχύνουμε το γλάσο.

Τελος ρίχνουμε και την χρωματιστή τρούφα για να το στολίσουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ