ΑΛΜΎΡΑ ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΤΥΡΊ ΦΙΛΑΔΈΛΦΕΙΑ ή ΠΡΑΛΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ:
200 ml γάλα χλιαρο
100 ml λαδι
1φακ.μαγια
1κουτ.τσ.ζαχαρη
1κουτ.τσ.αλατι
1αυγο
1κροκο για να αλοιφουμε από πανω
470γρ.αλευρι
200γρ.τυρι φιλαδελφεια
Μερέντα
σουσαμι
Στο χλιαρό γάλα βάζω την ζάχαρη, μαγιά και 2κ.σ αλεύρι ανακατεύω και το αφήνω σκεπασμενο σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κοσκινιζω το αλεύρι με το αλάτι, βάζω την ενεργοποιημενη μαγιά, λάδι, ελαφριά χτυπημενο το αυγό.
Ζυμωνω την ζύμη και την αφήνω σκεπασμενη σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστει σε όγκο.
Χωρίζω την ζύμη σε 12 μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουν σε μικρό φύλλο.
Βάζω στην άκρη το τυρί, το υπόλοιπο το κόβω σε λωρίδες.
Τα τυλιγω σαν σαλιγκάρακια και τα βάζω σε καλά λαδωμενα φορμακια για μαφιν. Τα αφήνω για λίγα λεπτά πάλι να φυσκωσουν σκεπασμενα, μετά τα αλοιφω με τον κροκο.
Ψηνω στους 200°μόνο με αντίστασης.
200 ml γάλα χλιαρο
100 ml λαδι
1φακ.μαγια
1κουτ.τσ.ζαχαρη
1κουτ.τσ.αλατι
1αυγο
1κροκο για να αλοιφουμε από πανω
470γρ.αλευρι
200γρ.τυρι φιλαδελφεια
Μερέντα
σουσαμι
Στο χλιαρό γάλα βάζω την ζάχαρη, μαγιά και 2κ.σ αλεύρι ανακατεύω και το αφήνω σκεπασμενο σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κοσκινιζω το αλεύρι με το αλάτι, βάζω την ενεργοποιημενη μαγιά, λάδι, ελαφριά χτυπημενο το αυγό.
Ζυμωνω την ζύμη και την αφήνω σκεπασμενη σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστει σε όγκο.
Χωρίζω την ζύμη σε 12 μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουν σε μικρό φύλλο.
Βάζω στην άκρη το τυρί, το υπόλοιπο το κόβω σε λωρίδες.
Τα τυλιγω σαν σαλιγκάρακια και τα βάζω σε καλά λαδωμενα φορμακια για μαφιν. Τα αφήνω για λίγα λεπτά πάλι να φυσκωσουν σκεπασμενα, μετά τα αλοιφω με τον κροκο.
Ψηνω στους 200°μόνο με αντίστασης.