ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

1 πακέτο μπιμπέρ
Σοκολατένια κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 Βιτάμ
6-8 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. κορν φλάουρ
100 γρ κουβερτούρα
2 κ.σ. μερέντα
Λευκή κρέμα:
1 μόρφατ ( τενεκεδένιο) στο ψυγειο
1 ζαχαρούχο γάλα
Μερέντα για στόλισμα
Εκτέλεση:
Σε μια φόρμα με τσέρκι σπάμε τα μπισκότα.
Σ ένα κατσαρολάκι βαζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατέυουμε εως οτου λιώσι.
Επειτα ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το βιταμ με την ζάχαρη και ανακατευουμε εως οτου λιώσουν και πήξει η κρέμα μας.
Όταν πήξει η κρέμα την αποσύρουμε απτήν φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα ,με την μερέντα και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν. 

 Αδείαζουμε την καυτή κρέμα πάνω απο τα μπισκότα . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε το μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο μεχρι να φουσκώσει και το προσθέτουμε πάνω απτην σοκολατένια κρέμα.
 Την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν την σερβίρουμε.
Ξεφορμάρεται εύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχωματα μ ένα μαχαίρι γύρω γύρω.
Γαρωίρουμε με μερέντα ή με τριμένο μπισκότο.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ