ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή της Σ.Τσιώτου
Υλικα για το παντεσπανι
5 αυγα
125 γρ ζαχαρη
125 γρ αλευρι φαρινα
1 βανιλια
30 γρ κακάο
Εκτελεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια εως οτου φουσκώσουν.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι- κακάο.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 24 εκ.και το ψήνω στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Το αφήνω να κρυώσει και το κόβω σε 2 ή 3 δίσκους.
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμο 1/2 λεμονιού
Βραζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Υλικα για κρέμα φράουλα
1 φακελάκι γκαρνί
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
200 γρ γάλα
Εκτέλεση:
Φτιάχνω το ζελέ με την μισή ποσότητα νερού
Το βάζω στο ψυγείο να μισοπήξει.
Χτυπάω την σαντιγί και προσθέτω το ζελέ.
Επικάλυψη:
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
Φέρνω την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα την σοκολάτα.
Ανακατέυω καλά και προσθέτω το μέλι.
ΣΥΝΑΤΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβω το παντεσπάνι.
Βαζω τον πρώτο δίσκο στο τσέρκι, σιροπιάζω , κρέμα φράουλα, παντεσπανι, σιροπιάζω, κρέμα φράουλα, αν έχουμε και 3ο δισκο κανουμε την ίδια διαδικασία .
Απλώνω την κρέμα φράουλα και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Περιχύνω την κρέμα γκανάζ απο πάνω.και μολις σταθεροποιηθεί ξεφορμάρω , και διακοσμώ με σαντιγί ....
Υλικα για το παντεσπανι
5 αυγα
125 γρ ζαχαρη
125 γρ αλευρι φαρινα
1 βανιλια
30 γρ κακάο
Εκτελεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια εως οτου φουσκώσουν.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι- κακάο.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 24 εκ.και το ψήνω στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Το αφήνω να κρυώσει και το κόβω σε 2 ή 3 δίσκους.
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμο 1/2 λεμονιού
Βραζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Υλικα για κρέμα φράουλα
1 φακελάκι γκαρνί
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
200 γρ γάλα
Εκτέλεση:
Φτιάχνω το ζελέ με την μισή ποσότητα νερού
Το βάζω στο ψυγείο να μισοπήξει.
Χτυπάω την σαντιγί και προσθέτω το ζελέ.
Επικάλυψη:
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
Φέρνω την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα την σοκολάτα.
Ανακατέυω καλά και προσθέτω το μέλι.
ΣΥΝΑΤΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβω το παντεσπάνι.
Βαζω τον πρώτο δίσκο στο τσέρκι, σιροπιάζω , κρέμα φράουλα, παντεσπανι, σιροπιάζω, κρέμα φράουλα, αν έχουμε και 3ο δισκο κανουμε την ίδια διαδικασία .
Απλώνω την κρέμα φράουλα και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Περιχύνω την κρέμα γκανάζ απο πάνω.και μολις σταθεροποιηθεί ξεφορμάρω , και διακοσμώ με σαντιγί ....