Πανακότα
600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα (των 2 γραμ. έκαστο) ζελατίνα
6 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Ξεκινάμε την πανακότα με γλυκό κυδώνι, βυθίζοντας σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνα να μαλακώσει για 10 λεπτά.
Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως.
Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.
Τοποθετούμε επάνω στην πανακότα από 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού κυδώνι και προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιλέ αμυγδάλου.

