Αφράτα μαλακά νηστίσιμα κουλουράκια!!!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ.σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
250 γρ.ζάχαρη
250 γρ.χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
900 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
4 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ρίχνω σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ όλα τα υγρα υλικά,την ζάχαρη,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Κοσκινίζω και ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν,σόδα και το αλάτι και το ρίχνω όλο στο μιγμα μου.Φτιάχνω μια ζύμη πολυ μαλακιά και αφράτη.Μόνο αν κολλαει θα ρίξω λίγο ακόμα αλευρακι.
Πλάθω κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλω και ψήνω στους 180 15 λεπτά,Όχι παραπάνω για να βγουν αφράτα και μαλακά.
250 γρ.σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
250 γρ.ζάχαρη
250 γρ.χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
900 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
4 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ρίχνω σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ όλα τα υγρα υλικά,την ζάχαρη,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Κοσκινίζω και ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν,σόδα και το αλάτι και το ρίχνω όλο στο μιγμα μου.Φτιάχνω μια ζύμη πολυ μαλακιά και αφράτη.Μόνο αν κολλαει θα ρίξω λίγο ακόμα αλευρακι.
Πλάθω κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλω και ψήνω στους 180 15 λεπτά,Όχι παραπάνω για να βγουν αφράτα και μαλακά.
