Καλοκαιρινή τούρτα φράουλα


4 μέτρια αυγά
170 γρ ζάχαρη
130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ μπέκιν παουντερ
25 γρ σπορέλειο

Κρέμα

400 γρ τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ λευκή σοκολάτα
1/2 κιλό φράουλες
Προαιρετικά σαντιγί για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά νε την ζάχαρη 5'.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα στο μίγμα των αυγών.
Το βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175°C για 20' αντιστάσεις.
 Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα.
Χτυπάμε το τυρί με την σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρύα σχεδόν σοκολάτα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.


Κόβουμε τις φράουλες στην μέση.
Κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση το τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι Κ τοποθετούμε δίπλα δίπλα τις κομμένες φράουλες.
Γεμίζουμε με τα 2/3 της κρεμας ,βαζουμε το 2ο κομμάτι απ'το παντεσπάνι Κ καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Προαιρετικά χτυπάμε λίγη κρέμα γάλακτος Μ ζάχαρη άχνη Κ γαρνιρουμε περιμετρικά.
Εγώ εφτιαξα μια σάλτσα κόβοντας 1 κούπα  φράουλες πρόσθεσα 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και νερό και μόλις μαλακώσει αρκετά οι φράουλες έριξα ένα φύλλο ζελατίνας για Ν σταθεροποιηθεί η σάλτσα μου και την πρόσθεσα πάνω στην τουρτα.

ΙΓ: Έλιωσα 1 φύλλο ζελατίνας σε 1/2 κούπα νερό Κ έβαλα τις φράουλες μέσα για μισή ώρα να αποκτήσουν γυαλάδα! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ