Υγρό κέικ πορτοκάλι 🍊καρότο 🥕

200 ml ηλιέλαιο
400 γρ ζάχαρη
4 αυγά
1 Κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα καρότο τριμμένο
1 κούπα πολτοποιημένο πορτοκάλι χωρίς την φλούδα & τις ίνες
300 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 Κγ σόδα
Λίγο αλάτι
100 γρ σιμιγδάλι χονδρό
500 γρ φαρίνα
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα με φουντούκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με τη σειρά τα υλικά :
Βάζουμε το ηλιέλαιο στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη , μέχρι να ασπρίσουν.
Επειτα προσθέτουμε τα αυγά ενα ένα.
Το ξύσμα πορτοκαλιού,
μία κούπα καρότο τριμμένο στο multi
Το πορτοκάλι πιστοποιημένο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει μισό κουταλάκι σόδα με μία πρέζα αλάτι .
Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι & την φαρίνα .
Χρησιμοποιούμε ταψί 25 X 35 περασμένο με βούτυρο και αλεύρι.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και από πανω ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομματάκια.
Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 170 για 1 ώρα.
Εγώ για αλλαγή εφτιαξα μια κρέμα πορτοκαλιού και κάλυψα το κέϊκ.
11/2 χυμό πορτοκαλιού ή
4 μανταρίνια χυμό και ξύσμα
1 ½ φλ. ζάχαρη
125 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
1/3 κ.γλ κιτρινόριζα (κουρκουμάς)

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κιτρινόριζα και με σύρμα ανακατεύουμε.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το αλάτι.
Βάζουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς αφήνουμε να πήξει για περίπου 10′, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σιγουρευτείτε ότι ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα μανταρίνι μέχρι να πήξει πάντα όμως σε σιγά η φωτιά. Η κρέμα δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού, αλλά να πήξει σιγά σιγά με την παρατεταμένη παραμονή της σε χαμηλή θερμοκρασία λίγο πριν φτάσει στο στάδιο βρασμού.
Μόλις κρυώσει γαρνίρετε τα γλυκά Σας!
Αν την αραιώσουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, έχουμε μια υπέροχη μους πορτοκαλιού ή μανταρινιού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ