Νηστίσιμα καπ κέϊκ αη-βασίλης🎅
300 γραμ. αλεύρι
300 γραμ. καστανή ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο
1 ½ κ. γλ. κοφτό σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
7 κ. σ σπορέλαι
1 ½κ. γλ ξίδι
1 ½ κ. γλ. βανίλια
380 γραμ. νερό
Μπισκότα γεμιστά
Στρώνουμε χαρτάκια για cupcakes σε ταψάκι με θήκες για να ψήσουμε τα νηστίσιμα cupcakes .
Τοποθετούμε σε κάθε θήκη ένα γεμιστό μπισκότο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στους 170 βαθμούς C.
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μπολ.
Προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, το ξίδι και το νερό.
Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ισομοιράζουμε στις θήκες.
Ψήνουμε για περίπου 25΄μέχρι ν α σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Δεν τα βγάζουμε από το φούρνο αν δεν σταθεροποιηθούν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά ξεφορμάρουμε.
Για τη βουτυρόκρεμα:
900 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. αλάτι
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσο επιθυμούμε)
Εκτέλεση για τη βουτυρόκρεμα:
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Έπειτα, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα σε δόσεις χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ύστερα, χωρίζουμε το μείγμα στα 3.
Αδειάζουμε το ⅓ του μείγματος σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στην άκρη.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα στο άλλο τρίτο και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ροζ το μείγμα.
Μόλις γίνει ροζ, το μεταφέρουμε και αυτό σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στην άκρη.
Τέλος, ρίχνουμε κόκκινο χρώμα και στο τελευταίο τρίτο από το μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να γίνει κόκκινο. Μόλις γίνει κόκκινο, το μεταφέρουμε και αυτό σε μία σακούλα
ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και αφήνουμε ξανά στην άκρη.
Πρώτα βάζουμε το ροζ χρώμα...έπειτα με το κόκκινο φτιάχνουμε τον σκούφο και μετά με το λευκό το μούσι του αη βασιλη...και τις λεπτομέρειες...μαλλιά κτλ. Τέλος βάζουμε καραμελάκια για ματάκια!! 🎅🎅🎅🎅🎅
300 γραμ. καστανή ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο
1 ½ κ. γλ. κοφτό σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
7 κ. σ σπορέλαι
1 ½κ. γλ ξίδι
1 ½ κ. γλ. βανίλια
380 γραμ. νερό
Μπισκότα γεμιστά
Στρώνουμε χαρτάκια για cupcakes σε ταψάκι με θήκες για να ψήσουμε τα νηστίσιμα cupcakes .
Τοποθετούμε σε κάθε θήκη ένα γεμιστό μπισκότο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στους 170 βαθμούς C.
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μπολ.
Προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, το ξίδι και το νερό.
Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ισομοιράζουμε στις θήκες.
Ψήνουμε για περίπου 25΄μέχρι ν α σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Δεν τα βγάζουμε από το φούρνο αν δεν σταθεροποιηθούν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά ξεφορμάρουμε.
Για τη βουτυρόκρεμα:
900 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. αλάτι
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσο επιθυμούμε)
Εκτέλεση για τη βουτυρόκρεμα:
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Έπειτα, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα σε δόσεις χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ύστερα, χωρίζουμε το μείγμα στα 3.
Αδειάζουμε το ⅓ του μείγματος σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στην άκρη.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα στο άλλο τρίτο και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ροζ το μείγμα.
Μόλις γίνει ροζ, το μεταφέρουμε και αυτό σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στην άκρη.
Τέλος, ρίχνουμε κόκκινο χρώμα και στο τελευταίο τρίτο από το μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να γίνει κόκκινο. Μόλις γίνει κόκκινο, το μεταφέρουμε και αυτό σε μία σακούλα
ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και αφήνουμε ξανά στην άκρη.
Πρώτα βάζουμε το ροζ χρώμα...έπειτα με το κόκκινο φτιάχνουμε τον σκούφο και μετά με το λευκό το μούσι του αη βασιλη...και τις λεπτομέρειες...μαλλιά κτλ. Τέλος βάζουμε καραμελάκια για ματάκια!! 🎅🎅🎅🎅🎅



