Τυρόπιτα Φλωρινιώτικη
1κιλό αλεύρι μαλακό για πίτες.
1 κουταλάκι αλάτι,
λάδι όπως στη σαλάτα
3,5 ποτήρια νερό περίπου ή όσο χρειαστεί για να γίνει μαλακή ζύμη.
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε με το μαχαίρι 7-8 στρόγγυλα μπαλάκια μικρά.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη κ τα ξανά ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου.
Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο , αλλά παράλληλα τα αλείφουμε με λάδι .
Τα αφήνουμε να ξεκούραστουν γύρω στα 20 λεπτά.
Στρώνουμε καθαρό σεντόνι κ αρχίζουμε κ τραβάμε με το χέρι ( εκεί θέλει προσοχή, να μην γίνουν τρύπες ), ρίχνουμε ελάχιστο λαδακι κ τρίβουμε με το χέρι τυρί φέτα.
Τυλίγουμε το φυλλο σε ρολό.
Λαδώνουμε το ταψί κ τοποθετούμε τα ρολά μας!
Ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας στους 180 για 50 λεπτά.
1 κουταλάκι αλάτι,
λάδι όπως στη σαλάτα
3,5 ποτήρια νερό περίπου ή όσο χρειαστεί για να γίνει μαλακή ζύμη.
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε με το μαχαίρι 7-8 στρόγγυλα μπαλάκια μικρά.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη κ τα ξανά ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου.
Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο , αλλά παράλληλα τα αλείφουμε με λάδι .
Τα αφήνουμε να ξεκούραστουν γύρω στα 20 λεπτά.
Στρώνουμε καθαρό σεντόνι κ αρχίζουμε κ τραβάμε με το χέρι ( εκεί θέλει προσοχή, να μην γίνουν τρύπες ), ρίχνουμε ελάχιστο λαδακι κ τρίβουμε με το χέρι τυρί φέτα.
Τυλίγουμε το φυλλο σε ρολό.
Λαδώνουμε το ταψί κ τοποθετούμε τα ρολά μας!
Ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας στους 180 για 50 λεπτά.




