ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΚΕΙΚ

Υλικά:
4 αυγα
2 φλ.τσ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. ηλιέλαιο
2 βανίλιες
2κ.σ. γεμάτες καρύδα
1 γιαούρτι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
χυμό ενος πορτοκαλιού
2 φλ.τσ. αλεύρι μαλακό η για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικεν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν,τα ασπράδια σε μαρέγκα,
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τις βανίλιες, την ινδική καρύδα και το γιαουρτι, τα χτυπάμε όλα καλά και προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιού, και τον χυμό , ενσωματώνουμε το  αλεύρι μαζί με το μπέικεν.
Ενώνουμε το μιγμα με την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Έχουμε προθερμανει τον φούρνο και ρίχνουμε το μίγμα στα φορμακια η στο ταψάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω εστία.
Η συνταγή βγάζει 2 φορμακια μιας χρήσεως, μπορείτε να το κάνετε και σε μικρό ταψί, αποφύγετε την φόρμα.... γίνεται αφρός μαλακό, μοσχοβολαει και έχει βελούδινη υφή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ